Dentalni implantati

Dentalna tehnologija danas nudi alternativu tradicionalnim metodama zamjene izgubljenih zuba kao što su proteze i fiksni mostovi koji se povezuju s povećanim komplikacijama kroz duži period.

  • Mobilne proteze uzrokuju gubitak kosti koja ima utjecaj na strukture lica i može olabaviti ili promijeniti pristajanje proteze.
  • Nepravilno pričvršćene proteze proizvode čudne zvukove za vrijeme jela i govora.
  • Fiksni mostovi se pričvršćuju brušenjem susjednih zuba koji te zdrave zube čini potencijalno podložnim na oštećenje.

 
Unatoč ovim dugoročnim komplikacijama, ovi postupci su još uvijek sigurni i veoma korišteni. Ipak, istraživanja pokazuju da dentalni implantati imaju bolje dugoročne rezultate kada se nadomještaju izgubljeni zubi.

Titanski implantati se kirurški postavljaju u kost gdje implantat sraste s postojećom kosti u procesu koji nazivamo oseointegracijom. Pravilno oseointegrirani implantati ne mogu iskliznuti ili raditi neugodne zvukove te ih je teže razlikovati od prirodnih zuba. Zbog toga što imitiraju zub i korijenske strukture, implantati pružaju stimulaciju čeljusnoj kosti, dok ih titanski sastav čini otpornima na propadanje. Ovi faktori doprinose dugoročnom uspjehu implantata, kao i sveukupnom oralnom zdravlju.

Tehnologija dentalnih implantata je stara 20 godina. Ne samo da se ta tehnologija nastavlja razvijati i poboljšavati, nego je izdržala i vremenski test. Pacijenti koji su implantate dobili 80-ih i 90-ih godina nastavljaju prijavljivati optimalnu funkcionalnost.

S pravilnom brigom i higijenom, dentalni implantati zaista su doživotno rješenje za zube koji nedostaju.

Povratak na prethodnu

Vratite se na prethodnu stranicu i saznajte sve ostalo o ovom tretmanu.

nazad

BTI implantati

Preuzmite sve detalje o dentalnim implantatima i terapiji koju mi koristimo u jednom dokumentu.

preuzmite

Pitajte stručnjake

Slobodno nam se ovim putem javite, stojimo vam na raspolaganju.

pitajte nas