(Ne)uspjeh ugradnje implantata

Pušenje, nekontrolirani dijabetes, netretirana osteoporoza, veliki unos alkohola i izlaganje jakom zračenju glave i vrata povećavaju rizik od neuspjeha. Stalne upale oko implantata, tj. peri-implantitis mogu dovesti do rasklimavanja implantata s posljedičnim vađenjem implantata.

Mnogi faktori povećavaju rizik od neuspjeha, a liječnik i pacijent moraju zajedno raditi na smanjenju tog rizika na način da stomatolog provede temeljitu dijagnostiku prije postavljanja implantata, a pacijent se pridržava uputa nakon postavljanja implantata.

Temeljito planiranje pozicije implantata je najvažniji dio cjelokupnog postupka, a snimanjem CBCT snimke eliminira se “pogađanje” koje je prisutno ukoliko se plan postavlja samo na temelju ortopntomograma. Uvidom u CBCT snimku dobivamo informacije o visini, širinu i gustoći kosti te o strukturama koje treba izbjegavati. Na temelju toga možemo izabrati idealnu veličinu implantata i izbjeći mnoge neželjene situacije.

Druga važna stvar u planiranju implantata je izbor najkvalitetnijih materijala. Danas na tržištu postoji stotine brendova implantata od kojih je mnogo tzv. low cost tj imaju nisku nabavnu cijenu, no iza sebe nemaju kontrolirano podrijetlo niti istraživanja koja dokazuju njihovu učinkovitost. Smatramo da dugoročno nije isplativo ni sigurno štedjeti na materijalu. Iz tog razloga koristimo provjeren i siguran brend s dugogodišnjom tradicijom – BTI IMPLANT SYSTEM.

Iako je moguć nastanak problema, pacijenti koji pažljivo izaberu dentalnog kirurga imaju manju mogućnost od komplikacija i sigurniji oporavak.

Povratak na prethodnu

Vratite se na prethodnu stranicu i saznajte sve ostalo o ovom tretmanu.

nazad

BTI implantati

Preuzmite sve detalje o dentalnim implantatima i terapiji koju mi koristimo u jednom dokumentu.

preuzmite

Pitajte stručnjake

Slobodno nam se ovim putem javite, stojimo vam na raspolaganju.

pitajte nas