Procjena kandidata za implantate

Stomatolg prvo mora temeljito procijeniti je li osoba kandidat za postavljanje implantata na mjesto izgubljenog zuba. Pri tome, uzima u obzir i sljedeće slučajeve.

Gustoća kosti
Stabilnost implantata ovisi o oseointegraciji. Kada zubi nedostaju duže vrijeme, naše tijelo taj dio čeljusti smatra nepotrebnim te se kalcij preusmjerava u druge dijelove tijela. Dio kosti koji je prethodno imao ugrađen zub se polako resorbira, stanjuje i smanjuje. Slaba gustoća kosti može spriječiti oseointegraciju i predstavljati problem u smislu uspješnosti dentalnog implantata. Kako bi povećali vjerojatnost uspjeha i pomogli organizmu da stvori kost, uvijek postavljamo implantate u kombinaciji s PRGF Endoret tehnologijom vlastite plazme koja nam omogućuje dodatno stvaranje kosti.

Aktivni parodontitis
Bolesti zubnog mesa, također predstavljaju problem. Učinak kroničnog parodontitisa je gubitak kosti. Bakterije i njihovi toksini koji se nalaze u parodontnim đepovima uzrokuju razaranje koštanog tkiva. Zbog toga, parodontna se bolest mora staviti pod kontrolu prije postupka ugradnje implantata. Najbolje 3-6 mjeseci prije ne bi smjelo biti aktivne bolesti.

Smanjena visina kosti – sinus lifting
Nakon vađenja zuba čeljusna kost se počinje resorbirati i smanjivati. Sinusi se bez kosti koja ih drži na početnom mjestu, počinju širiti i zauzimaju prazan prostor u kojem je nekada bila kost. Bez dovoljne količine kosti nemoguće je postaviti implantat. Međutim, ako su se sinusi spustili, potrebno je napraviti i podizanje sinusa, odnosno sinus lift.
Zahvat se radi pod lokalnom anestezijom. Napravi se mali otvor u kosti koji omogućava pristup sinusu. Koristeći mali instrument, doktor će podignuti dno sinusa na njegovu početnu poziciju. Zatim se stavlja umjetna kost kao materijal za transplantaciju ispod podignutog dna sinusa uzduž postojeće kosti. Transplantat će osim poticaja za stvaranjem nove kosti držati sinus na potrebnoj visini. Vrijeme zarastanja je od 4 do 9 mjeseci te će se tek nakon tog vremena moći ugraditi implantat. Bez ovog postupka ponekad nije moguće postaviti implantat.

U nekim slučajevima gdje je gustoća kosti smanjena, koštani transplantat i PRGF Endoret mogu poboljšati predvidljivost postupka. Također, ako pacijent pati od parodontne bolesti, parodontna terapija može poboljšati situaciju, dok se u situaciji spuštenih sinusa napravi sinus lift da bi se mogla provesti implantacija.

Povratak na prethodnu

Vratite se na prethodnu stranicu i saznajte sve ostalo o ovom tretmanu.

nazad

Sve o BTI implantatima

Preuzmite sve detalje o dentalnim implantatima i terapiji koju mi koristimo u jednom dokumentu.

preuzmite

Pitajte stručnjake

Slobodno nam se ovim putem javite, stojimo vam na raspolaganju.

pitajte nas