Tijek tretmana ugradnje implantata

Svaki pacijent koji je kandidat za dentalni implantat mora ispuniti upitnik iz kojeg saznajemo o bolestima, navikama, lijekovima koje uzima i svemu ostalom što je bitno znati prije odluke o ugradnji implantata.

Nakon toga slijedi detaljna dijagnostika putem koje se utvrđuje je li pacijent kandidat te radi plan terapije.

Dijagnostika

Kako bismo mogli precizno odrediti je li pacijent kandidat za ugradnju implantata obavezno ćemo snimiti CBCT, tj. 3D snimku i staviti ju u BTI-Scan software, tj. alat za dijagnostiku i digitalno planiranje terapije implantološke kirurgije koji nam pomaže u odluci oko lokacije i vrste implantata koji ćemo koristiti, te nam omogućava određivanje gustoće kosti i anatomskih struktura. Ovaj softver pomoći će pacijentima da shvate plan terapije kroz 3D simulaciju i vizualizaciju koju nudi sistem.

Koje prednosti nudi BTI-Scan software?

  • Preciznu i sigurnu dijagnozu – odlučivanje duljine, širine i točne lokacije implantata
  • Sigurnost i uspjeh operacije – omogućuje nam određivanje gustoće kosti na svakom mjestu alveolarnog grebena, kao i procjenu usne šupljine i njezinih anatomskih struktura (uključujući i one od velikog rizika)
  • Jednostavan program poboljšava pacijentovo vizualiziranje postupka – zahvaljujući 3D tehnologiji i vizualizaciji, pacijenti mogu jednostavno shvatiti plan terapije koji će pratiti. Također, može se lako ukazati na ograničenja u planiranju terapije te ih, ako je potrebno, upoznati s postupcima za postizanje adekvatnog volumena kosti kao što je sinus lift.


Kirurški postupak ugradnje implantata

Kirurški postupak u većini slučajeva nije kompliciran, a njegova težina ovisi o broju implantata koji se namjeravaju postaviti i potrebi dodatnih postupaka kao npr sinus lifting, grafting i sl. Pacijentima se prije početka tretmana prepišu antibiotici te im se daju upute kojih se trebaju pridržavati nakon postupka. Preporučujemo da pacijenti dođu u pratnji druge osobe te da dan nakon ugradnje implantata ostanu kod kuće.

Prije početka postupka, pacijentu se vadi krv za potrebe PRGF-Endoret tehnologije i izrade fibrinskih membrana koje će poboljšati zacjeljivanje kosti i mekog tkiva. Nakon lokalne anestezije, implantolog će otvoriti sluznicu tako da napravi mali rez kojim se prikazuje kost. Zatim se prikladnim protokolom bušenja oblikuje mjesto postavljanja implantata. Kost se natopi plazmom i zatim se implantat ‘ušerafi’ u kost. Sve se prekrije fibrinskom membranom napravljenom od vlastite plazme, te se zašije. Nakon 5 do 7 dana šavovi se mogu izvaditi.

Povratak na prethodnu

Vratite se na prethodnu stranicu i saznajte sve ostalo o ovom tretmanu.

nazad

E-book o implantatima

Preuzmite sve detalje o dentalnim implantatima i terapiji koju mi koristimo u jednom dokumentu.

preuzmite

Pitajte stručnjake

Slobodno nam se ovim putem javite, stojimo vam na raspolaganju.

pitajte nas