Prijavi se za

Pregled

Prvi pregled

Prvi pregled je početni korak kod određivanja ortodontske terapije. Svjesni smo da imate mnogo izbora kada se radi o odabiru ortodonta za vas ili vaše dijete te da će vam informacije na našoj web stranici pomoći u toj odluci.

Fiksni ortodontski aparat

Fiksni ortodontski aparat je osnova ortodontske terapije. Sastoji se od bravica na zubima i žice koja prenosi silu na bravice. Kao što su slikaru kist i boja, tako su ortodontu bravica i žica. Kako slikar koristi mnogo različitih boja, tako i ortodont koristi razne vrste bravica da bi na kraju nastalo pravo umjetničko djelo.

Face ortodoncija

Ortodoncija

Ortodoncija u našoj poliklinici ima vodeću ulogu. Naša je misija omogućiti svim našim pacijentima najkvalitetniju ortodontsku terapiju u profesionalnoj, brižnoj i ugodnoj atmosferi uvažavajući želje svakog pacijenta.

 

Naš je cilj pomoći našim pacijentima postići optimalno oralno zdravlje preko:
- prevencije
- edukacije
- terapije

 

U pokušaju da pružimo ortodontsku uslugu najbolje kvalitete pratimo principe Face filozofije i nadamo se da ćemo moći motivirati naše pacijente da izaberu izvrsnost i uživaju u dugoročnim rezultatima svojih terapija.

Dijagnostika i zglob

Temeljita dijagnostika u medicini općenito pa tako i u stomatologiji najvažnija je za dobivanje točnih podataka o problemu.

Invisalign ortodoncija

S obzirom na to da za svoje pacijente želimo najbolje, od brojnih tzv. sustava alignera odlučili smo se isključivo za originalnu i provjerenu Invisalign tehniku.

Mini implantati

Krenimo od zgloba čeljusti

Zglob donje čeljusti omogućava otvaranje i zatvaranje usta čime upravljaju mišići koji rade usklađeno kada je sve u redu. U trenutku kada je zglob stabilan, svi se zubi dodiruju istovremeno jednakim pritiskom. Kada postoji škljocanje, preskakanje i bolovi u zglobu te kada ne možemo otvoriti usta, zglob nije stabilan i treba ga tretirati.

Krećemo od stabilizacije udlagama preko ortodoncije i bioestetske rehabilitacije dolazimo do zdravlja.

image

Fiksni ortodontski aparat

U Poliklinici „Dr. Zubović“ želimo pacijentima ponuditi najbolje i ići u korak s prestižnim svjetskim ordinacijama. U ponudi imamo samoligirajuće bravice koje su u zadnjih 15 godina pokazale svoje prednosti u odnosu na klasične bravice. Koristimo Dentsply Sirona GAC In-Ovation bravice.

image

Nevidljiva ortodoncija Invisalign

Danas je više od 1,7 milijuna ljudi pomoću ovog načina ispravilo zube. Poliklinika „Dr. Zubović“ jedna je od prvih poliklinika u Hrvatskoj koja ima licencu za Invisalign metodu.

U terapiji se koriste plastične udlage, tzv. ALIGNERI, koje su prozirne. Svaka udlaga u sebi ima informaciju o pomaku zuba i pomiče ih u željeni položaj. Za razliku od fiksnog aparatića, alignere možete maknuti i vratiti nazad u usta bilo kada, a na kraju vam ostaje predivan novi osmijeh!

Mini implantati

Mini implantati trebali bi biti standard svake ozbiljne ortodontske ordinacije jer se njima izbjegavaju pomaci zuba u neželjenom smjeru koje je vrlo teško, a često i nemoguće izbjeći standardnim ortodontskim postupcima. U Polklinici ‘Dr. Zubović’ postavljanje mini implantata je dovedeno do savršenstva koristeći digitalnu tehnologiju i CBCT dijagnostiku.

image

Vratite osmijeh na svoje lice!