Ortodontska terapija kompresije i ljuskice

Početna faza

Jedna od najtežih odluka koju ortodont mora donijeti je odluka o vađenju zuba. Ponekad nam pacijenti dolaze s već izvađenim zubima, lošim zubima koji su za vađenje te sa potpuno zdravim zubima koje ipak moramo izvaditi. Kod ove pacijentice imamo sva tri slučaja: već izvađene donje šestice, jednu jako lošu gornju šesticu i jednu zdravu gornju šesticu. Analizirali smo slučaj i odlučili se na vađenje preostalih gornjih šestica i zatvaranje prostora.

Poznavanje biomehanike pomaka zuba, korištenje posebnih tehnika, žičanih lukova i samoligirajućih bravica te detaljno planiranje dovodi do lijepih rezultata u najkraćem mogućem vremenu.

Tijekom terapije

Terapija napreduje prema planu, prostori se zatvaraju u pravilnom smijeru, kompresija u prednjem dijelu je eliminirana.

Skidanje fiksnog aparatića

Terapija je trajala 26 mjeseci, svi prostori od vađenja su zatvoreni, a pacijentica je zadovoljna postignutim ortodontskim rezultatom, no zbog želje za savršenim zubima krenuli smo u izradu ljuskica na prvih 6 zuba.

Finalni rezultat

Osmijeh na licu naših pacijenata pokazuje nam koliko cijene naš trud, našu preciznost i posvećenost savršenstvu. Ortodontsku terapiju je provela Dr. Martina Poldrugač, ljuskice je izradio Dr. Mario Zubović i dentalni laboratorij Denta-T.