Terapija fiksnim samoligirajućim aparatom

Početna faza

Pacijent je došao u našu Polikliniku u pravom trenutku kada smo u mogućnosti usmjeravati nicanje zuba. Kod ovog dječaka vidimo da su zubi nepravilno postavljeni, prednji zubi su previše naprijed, a gornje trojke su u fazi spuštanja u zubni luk. Želimo usmjeriti nicanje na način da zubi niknu u sredinu koštanog luka te na taj način osigurati adekvatnu koštanu potporu i time zdravlje zuba i zubnog mesa. Nakon dijagnostičkih postupaka pacijent je u prvoj fazi dobio Headgear kojim su gornje šestice pomaknute unazad te se je dobilo više mjesta za zube u nicanju te za pomak prednjih zuba, a zatim, u drugoj fazi, zubi su ispravljeni fiksnim aparatom.

Tijekom terapije

Pacijent je tretiran samoligirajući metalnim bravicama koje su po mišljenju dr. Martine Poldrugač najučinkovitije za pacijenta. Svi su zubi smješteni u pravilan zubni niz. Svi prostori su zatvoreni te je postignuta harmonija zuba i zubnog mesa.

Finalni rezultat

Terapija fiksnim samoligirajućim aparatom je trajala 18 mjeseci. Postignut je odličan estetski rezultat, postignut je funkcionalan, pravilan zagriz, zubi su unutar koštane strukture, a pacijent i roditelji su zadovoljni.