Terapija prozirnim aparatićima

prozirni aparatići za zube stomatologija

Danas su jako popularni prozirni aparatići za zube. Na tržištu postoje različiti brendovi pa tako možete vidjeti Invisalign, Clear Correct, Simply Smile, Inman aligner itd. Svi ti sustavi temelje se na slanju digitalnog otiska ili skena zuba te fotografija u središnji centar gdje se planiraju pomaci zuba. Kada ortodont odobri plan, izrađuju se prozirne folije koje se mijenjaju svakih 10 dana – 2 tjedna te dolazi do ispravljanja zuba.

U Poliklinici Dr. Zubović u Zagrebu naši ortodonti imaju najsofisticiranije programe u kojima sami mogu planirati pomake zuba na osnovu iskustva i znanja, a zatim možemo u svom
laboratoriju izraditi alignere.

Razlika od ostalih sustava je u dijagnostičkim postupcima koje implementiramo u software, a osim skena i fotografija možemo koristiti cbct snimke te predvidjeti pomake korijenova, a također uz pomoć MODJAW dijagnostike možemo simulirati pokrete čeljusti te odrediti kakav ćemo zagriz postići te ponekad koristimo mini implantate i kortikotomije za ubrzani pomak zuba kako bi postigli sve ciljeve terapije.

Naravno, nije svaki slučaj moguće efikasno riješiti sa alignerima, a naši iskusni ortodonti će vam pomoći u donošenju odluke.