Prijavi se za

Pregled

All-on-4 i All-on-6

All-on-4 i All-on-6 su vrlo popularni postupci postavljanja fiksnog mosta na 4 ili 6 implantata

All-on-4 i All-on-6 postupci su za potpunu bezubost kojima se na 4 ili 6 implantata postavlja fiksni most pričvršćen vijcima. Vrlo su popularna rješenja jer pacijenti kojima su zubi u jako lošem stanju, parodontološki oštećeni, rasklimani, a ujedno postoji i veliki gubitak kosti, imaju priliku ugraditi 4 ili 6 implantata te obnoviti funkciju svojih zuba.

Postupak je brz i minimalno invazivan, a izrađuje se u dvije ili tri faze.

U prvoj fazi postavljaju se implantati i izrađuje se privremeni most, a u drugoj fazi nakon 4-6 mjeseci izrađuje se definitivni most.

Ponekad, ako je kost razorena, prvo pristupamo vađenju zuba i regeneraciji. Nakon faze cijeljenja možemo postaviti implantate.

Brz i minimalno invazivan postupak

All-on-4 i All-on-6 u Poliklinici „Dr. Zubović“

U Poliklinici ‘Dr. Zubović’ u Zagrebu mnogi su pacijenti poboljšali kvalitetu svog života pomoću All-on-4 i All-on-6 sistema. Naši doktori pažljivim planiranjem i procjenom CBCT snimaka točno određuju najbolju poziciju implantata s obzirom na gustoću kosti, ali i s obzirom na konstrukciju konačnog protetskog rada, što kao rezultat ima veliku uspješnost ovog postupka.

Metoda All-on 4™ budućnost je implantologije i zasigurno vodeće revolucionarno rješenje u posljednjih 45 godina otkada se ugrađuju implantati.

Zaboravite zubne proteze, klimanje stranog tijela u ustima, nadraživanje desni, specijalne metode održavanja i mnoge druge poteškoće s kojima ste se do sada susretali!

All-on 4™ budućnost je implantologije

ALL-ON-4 ili ALL-ON-6?

Najčešće se u gornju čeljust ugrađuje 6, a u donju čeljust 4 implantata. Razlog tome je razlika u građi kosti gornje i donje čeljusti. Gornja čeljust je mekša, a donja čeljust je ipak nešto kompaktnije građe.

Pacijentima koji imaju dovoljno kosti u gornjoj čeljusti uvijek se preporučuje ugradnja 6 implantata jer time fiksni rad dobiva na stabilnosti. Ugradnjom 6 implantata smanjuje se raspon između implantata pa su opterećenje i dugovječnost radova bolji. Kada u gornjoj čeljusti nema dovoljno kosti za ugradnju 6 implantata potrebno je napraviti jako dobar raspored i osigurati određenu udaljenost između 4 implantata.

Fiksni most pričvršćen vijcima