Prijavi se za

Pregled

Inovativne moderne tehnologije

Inovativne moderne tehnologije danas uvelike pomažu svima nama u radu. Što znači koristiti moderne tehnologije? Trebaju li nam moderne tehnologije ili su one samo još jedan u nizu proizvoda globalnih dentalnih kompanija? U Poliklinici „Dr. Zubović“ smatramo da je zadatak stomatologa proučiti sve što tržište nudi i ocijeniti vrijednost tehnologije te "sjesti za volan" i upravljati tom tehnologijom, a ne obrnuto.

image

Inovativne moderne tehnologije u Poliklinici "Dr. Zubović"

Digitalizacija je prisutna i u stomatologiji, no stomatolog mora biti taj koji ima znanje i može upravljati algoritmima. Digitalna tehnologija nudi velike mogućnosti u preciznosti rada i postizanju savršenstva smanjivanjem ljudske pogreške. Naravno, rad stomatologa je olakšan, no preciznost i predvidljivost planiranog postupka te mogućnost vizualizacije krajnjeg rezultata je neprocjenjiva.

Inovativne moderne tehnologije u našoj poliklinici su:

  • digitalno planiranje mini implantata
  • CBCT rendgenske snimke
  • BTI Scan softver
  • mini implantati u ortodontskoj terapiji
  • ortodontski softver OnyxCeph.

Digitalno planiranje mini implantata

Koristimo digitalno planiranje pozicije ortodontskih mini implantata koji se postavljaju u nepce. Pomoću 3Shape scannera i 3d CBCT rendgenske snimke možemo precizno na kompjuteru odrediti poziciju tako da smo sigurni da nećemo ozlijediti okolne strukture te da smo implantat smjestili u područje najbolje kosti, što nam povećava uspješnost i smanjuje mogućnost gubitka implantata, a time i potrebu za ponavljanjem postupka.

CBCT rendgenske snimke

Redovito koristimo 3d CBCT snimke. Ortopan je zastarjela dijagnostika. Danas s mogućnošću dijagnosticiranja pomoću CBCT snimke vidimo manjkavosti ortopana - dvodimenzionalne snimke i njegove nepreciznosti.

Ako svojim pacijentima želimo najbolje onda moramo posegnuti za 3d CBCT dijagnostikom, posebno kada se radi o implantologiji i dijagnostici pozicije i forme temporomandibularnog zgloba. Iz iste snimke dobivamo i informacije o odnosima zuba, kanala živca, poziciji i nagnutosti kralježnice te mnoge druge vrijedne podatke.

BTI Scan softver

Koristimo BTI Scan softver za određivanje gustoće kosti i najbolje pozicije za planirani implantat te tako smanjujemo mogućnost gubitka implantata i poboljšavamo protetski plan.

Mini implantati u ortodonciji

Redovito koristimo ortodontske mini implantate. Mini implantati su doslovno revolucija u ortodonciji. Konačno ortodont može pomicati zube bez neželjenih pomaka nekih drugih zuba. Možemo ih doslovno staviti bilo gdje: između korijenova, u donju čeljust, u nepce, iza svih zuba... Ortodontski mini implantati ortodontu danas omogućavaju pomake koji prije nisu bili mogući. Samo je mašta ortodonta i vještina tehničara važna u konstruiranju prikladne naprave.

Ortodontski softver OnyxCeph

Već dugi niz godina koristimo ortodontski softver za obradu fotografija, digitalno planiranje i simulaciju pomaka koji nam omogućava, uz izračunavanje odnosa čeljusti, vizualizirati krajnji rezultat.

U Poliklinici 'Dr. Zubović' nastavit ćemo s proučavanjem modernih inovativnih tehnologija koje mogu uvelike poboljšati kvalitetu i preciznost našeg rada te ćemo ih nastojati koristiti u svakodnevnom radu imajući na umu njihovu veliku cijenu i potrebu edukacije osoblja za rad s novom tehnologijom.