Ovaj jedinstveni sistem, razvijen 1997. godine u Americi, najduže je korištena tehnika ove vrste koja se upravo zbog toga i stalno usavršava. Uvijek je korak ispred ostalih, sličnih sustava ispravljanja zubi. Zbog svega navedenog, Invisalign je i skuplji od ostalih.

Invisalign je posvećen stalnom razvoju tretmana koje nudi svojim pacijentima. Ovo nastojanje rezultiralo je brojnim neizostavnim inovacijama za ispravljanje zubi prozirnim alignerima, odnosno plastičnim udlagamaPacijent svaku udlagu nosi po dva tjedna, a zatim promijeni na sljedeću. Za razliku od fiksnog aparatića, alignere možete maknuti i vratiti nazad u usta bilo kada, a na kraju imate predivan osmijeh koji će vam promijeniti život.

Invisalign blue

Mogućnosti koje nudi Invisalign:

 • Invisalign Full
 • Invisalign Teen
 • Invisalihn Lite
 • Invisalign i7.

Invisalign full

– za korekciju kompletne anomalije
– neograničen broj udlaga (minimalno 14, a uobičajeno 30-40 po čeljusti), ovisno o težini anomalije
– mid course correction – mogućnost izrade 3 dodatne udlage tijekom terapije ako terapija ne napreduje kako je planirano, pri čemu se uzimaju novi otisci i fotografije
– refinement – mogućnost izrade dodatnih udlaga pri kraju terapije za dobivanje boljih rezultata, pri čemu se uzimaju novi otisci i fotografije

Invisalign full

Invisalign teen

– za korekciju kompletne anomalije kod djece
– neograničen broj udlaga (najmanje 14, a uobičajeno 30-40 po čeljusti), ovisno o težini anomalije
– mid course correction – ako terapija ne napreduje kako je planirano, mogućnost izrade 3 dodatne udlage tijekom terapije, pri čemu se uzimaju novi otisci i fotografije
– refinement – mogućnost izrade dodatnih udlaga pri kraju terapije za dobivanje boljih rezultata , pri čemu se uzimaju novi otisci i fotografije
– replacement aligners – 6 individualnih ili 3 seta udlaga, indikator nošenja udlaga

Invisalign teen

Invisalign lite

 • za lagane kompresije i male razmake između zuba
 • maksimalno 14 udlaga za svaku čeljust (ukupno 28 udlaga)
 • refinement – mogućnost izrade jedne dodatne udlage pri kraju terapije za dobivanje boljih rezultata, pri čemu se uzimaju novi otisci i fotografije
 • ako rezultat nije zadovoljavajući, može se „prebaciti” na Invisalign® Full ili Invisalign® Teen, što se dodatno plaća

Invisalign i7

 • za izuzetno male kompresije i razmake te recidive
 • maksimalno 7 udlaga za svaku čeljust (ukupno 14 udlaga)
 • ako rezultat nije zadovoljavajući, može se preći na Invisalign® Lite, Invisalign® Full ili Invisalign® Teen, što se dodatno plaća

Korak po korak do ravnih zuba

 1. prvi pregled
 2. dijagnostički postupci i ClinCheck
 3. plan terapije
 4. predaja alignera
 5. kontrole
 6. retencija

Prvi pregled

Na prvom pregledu savjetujemo vas o najboljim postupcima, objašnjavamo potrebnu ortodontsku terapiju, odgovaramo na sva vaša pitanja te se upoznajete s našim načinom terapije.

Vaše precizne silikonske otiske šaljemo u SAD kako bi stručnjaci iz Aligh technology napravili simulaciju pokreta zuba tj. ClinCheck.

Plan terapije

Kada se doktori i vi složite s planom Invisalign terapije, šalje se potvrda i kreće izrada alignera.

Predaja alignera

Kada aligneri stignu iz SAD-a, nazvat ćemo vas te vam na terminu objasniti sve pojedinosti vezane uz nošenje alignera.

Kontrole

Na kontrolnim pregledima, koji su najčešće svakih 8 ili 10 tjedana, kontroliramo tijek terapije i pazimo da je pomak u ustima u skladu s programiranim pomakom.

Retencija

Nakon što smo zadovoljni s provedenom terapijom, izrađujemo retencijsku žicu i postavljamo retainere, a vi iz naše poliklinike izlazite s prekrasnim osmijehom.

Cijena Invisalign terapije

Ono o čemu ste dosad razmišljali je kako promijenit svoj osmijeh tako da postane lijep i siguran osmijeh. On vam je nadohvat ruke! Poboljšanje osmijeha važno je ulaganje, jer to radite za sebe i za svoje zdravlje.
Jedna od glavnih briga pacijenata nakon odluke o vrsti terapije je cijena. Znamo da je cijena važan čimbenik u odlučivanju gotovo svakog područja našega života. Nažalost, nema konačnog odgovora na ovo pitanje dok ne dođete u našu kliniku na prvi posjet.
Kao i u slučaju drugih ortodontskih tretmana, troškovi liječenja Invisalignom razlikuju se od pacijenta do pacijenta, ovisno o složenosti slučaja i trajanju terapije. U svakom slučaju, trošak je nešto veći od troška fiksnog aparata, ali prava vrijednost Invisaligna može se vidjeti u njegovim prednostima kao što su:

– transparentni aligneri
– olakšana higijena i

Trošak Invisalign tretmana je između 15.000 i 26.000 kn (ovisno o složenosti slučaja).

U Poliklinici „Dr. Zubović“ nudimo razne mogućnosti financiranja svih ortodontskih tretmana. Slobodno nas pitajte o uvjetima financiranja vašeg liječenja.