Način plaćanja i cijena terapije često su važni faktori prilikom odabira stomatologa i odluke o početku potrebne terapije.

Način plaćanja i cijena terapije vrlo često su važni faktori kada biramo stomatologa i odlučujemo o ulasku u terapiju. U Poliklinici „Dr. Zubović“ u Zagrebu, vrlo smo fleksibilni s planom financiranja bilo koje vrste terapije. Imamo nekoliko opcija koje možemo ponuditi pacijentu da lakše podnese troškove koji ponekad mogu biti visoki.

Način plaćanja – problem sagledavamo iz vaše perspektive

Nastojimo problem financiranja gledati iz vaše perspektive i prilagoditi financijski plan kako bismo što prije započeli s terapijom. Terapija kod odraslih može zahtijevati intervenciju nekoliko specijalnosti, jer se problem efikasno može riješiti jedino multidisciplinarnim pristupom za što će trebati više različitih terapija s različitim troškovima.

Stajališta smo da je bolje jednom platiti više za kvalitetnu uslugu nego se prepustiti tzv. low cost tretmanima koji će se već nakon nekoliko godina pokazati manje uspješnima.

Način plaćanja ortodontske terapije

Način plaćanja ortodontske terapije

Kada govorimo o ortodontskim aparatima, nevidljiva, lingvalna ortodoncija i Invisalign terapija puno su skuplji u odnosu na vanjski fiksni aparat koji je cijenom najekonomičniji.

Ovisno o vrsti fiksnog ortodontskog aparata koji želite i ortodontskom problemu koji imate, cijena ortodontske terapije se razlikuje. Čak i isti problemi mogu imati više različitih rješenja koja se značajno razlikuju po trajanju i cijeni ortodontske terapije.

Na prvom pregledu Dr. Martina Poldrugač savjetovat će vas oko najboljeg ortodontskog aparata za vas te cijeni takve terapije.

Općenito govoreći, cijena ortodontske terapije kreće se od 10.000 kn, kod jednostavnijih slučajeva, do 25.000 kn kod opsežnijih slučajeva.

Nastojimo pacijenta na početku terapije informirati o svim troškovima koji će biti potrebni kako ne bi bilo iznenađenja.

Kako izabrati najboljeg ortodonta?

Kako izabrati najboljeg ortodonta?

Vjerujemo da je vrlo teško odabrati ortodonta, odrediti njegove kvalitete i razinu znanja. Mnogo nam se pacijenata obraća nakon višegodišnje ortodontske terapije kako bismo mi završili terapiju, ocijenili dosadašnji rad ili samo dali svoje mišljenje.

Ortodoncija je jedna od stomatoloških disciplina koja može jako naštetiti te je dugotrajan proces, a svaki ortodont radi drugačije. Drugačije planira i drugačije završava terapiju. Smatramo da je za uspjeh ortodontske terapije ključan upravo sam ortodont.

Kako bismo vam pomogli u odabiru najboljeg ortodonta (stomatologa) za vas, pripremili smo mali vodič:

Vodič do dobrog ortodonta (stomatologa)

Izbjegavajte velike klinike s velikim brojem djelatnika!

Kvalitetni ortodonti (stomatolozi) najčešće ne rade na tim mjestima (iako nije uvijek slučaj). Ovakva vrsta klinike je poslovni model i više gledaju na financijsku dobit nego na zdravlje pacijenta. Obično kupuju materijal ne uzimajući u obzir njegovu kvalitetu, već cijenu, kako bi sve učinili jeftinijim. Osoba zadužena za nabavu nije ortodont niti stomatolog i ne poznaje materijal.

Dobar materijal u ortodonciji i stomatologiji općenito je skup, ali vrijedi ga koristiti jer postoje značajne razlike u završetku liječenja. Ova vrsta klinike snižava troškove za pacijenta na štetu materijala, stoga se moraju temeljiti na količini pacijenata obavljenih u što kraćem roku. Ortodontima (stomatolozima) koji rade u takvim klinikama ovaj posao često nije dugoročno rješenje i prelaze u drugu kliniku ako im se pruži bolja prilika.

Odaberite ortodonta koji je završio specijalizaciju iz ortodoncije

Odaberite ortodonta koji je završio specijalizaciju iz ortodoncije na fakultetu u trajanju od 3 godine. U Hrvatskoj ne postoji zakon koji sprječava stomatolozima da se bave ortodoncijom te postoji niz vikend tečajeva za stomatologe koji se počinju baviti ortodoncijom. Specijalizacija, dakako nije jamstvo, no ipak je rizik od pogrešnog liječenja smanjen.

Kvalitetan ortodont pokazat će vam mnoge uspješno odrađene slučajeve

Na prvom posjetu ortodont će vam pokazati mnoge prijašnje slučajeve. Ne jedan ili dva, nego mnogo primjera s kompletnom dijagnostikom, odličnih kvaliteta slika s početka i kraja terapije.

Dobar ortodont koristi više različitih tehnika i sistema bravica

Dobar ortodont koristi više različitih tehnika i sistema bravica, a ne samo jednu tehniku. Nisu svi pacijenti isti, neki trebaju jednu vrstu terapije, a drugi neku sasvim drugu.

Izbjegavajte ortodonta koji će već na prvom pregledu željeti prodati samo jednu tehniku koja je, navodno, sada u modi.

Odabir ortodonta na temelju cijene

Nije uvijek najskuplji ortodont i najbolji, ali najjeftiniji je vrlo sumnjiv. Predlažemo da odaberete cijenu koja je malo iznad prosjeka tržišta. To je obično realnija cijena, niti vrlo skupa niti vrlo jeftina. Prilagođen način plaćanja može bitno olakšati pacijentu odluku o ulasku u terapiju.

Drugo specijalističko mišljenje

Preporučujemo vam da zatražite drugo mišljenje ako vam nešto nije jasno ili vam vaša intuicija kaže da trebate čuti više.

 

Načini plaćanja protetske rehabilitacije

Načini plaćanja protetske rehabilitacije

Protetska rehabilitacija je zahtjevan proces te ćete vidjeti da je u Poliklinici ”Dr. Zubović” u mnogočemu kompleksniji i temeljitiji nego u drugim ordinacijama. Kako naša filozofija rada ima mnoge ciljeve koji dovode do sveopćeg zdravlja probleme sagledavamo šire i započinjemo terapijom zgloba tj terapija opsežnih rehabilitacija uglavnom kreće udlagama za postizanje stabilnosti i zdravlja zgloba, a zatim se u proces uključuju tehničari koji, kao da rade na nekom projektu’ dizajniraju vaš osmijeh.

U ovom slučaju, kao i kod ortodoncije, proces traje duže vrijeme, ovisno o složenosti postupaka i potrebi za uključivanjem više specijalista. Svakako, pacijentu se prije početka terapije izrađuje detaljan financijski plan kako bi se olakšalo financiranje cjelokupne rehabilitacije.