Vađenje zuba je vjerojatno najstariji postupak u stomatologiji. U prošlosti, kada je zub počeo boljeti, jedino što se moglo napraviti da se pacijenta oslobodi bolova, bilo je vađenje zuba.

Oralna kirurgija u poliklinici “dr. Zubović”

Danas u Poliklinici ‘Dr. Zubović’ u Zagrebu nastojimo napraviti sve kako bismo spriječili vađenje zuba, a kada je to neophodno pristupamo vađenju uz korištenje PRGF-Endoret tehnologije za brže zarastanje tkiva i smanjenje komplikacija (bol, oteklina, suha alveola).

Postupci u oralnoj kirurgiji koji se najčešće izvode jesu vađenje umnjakaodstranjenje cisti (cistekstomije), odstranjenje vrška korijena (apikotomije) i postupci za pomoć ortodonciji kod izvlačenja impaktiranih zuba (kortikotomije) te mnogi drugi zahvati.

Zašto umnjake treba izvaditi?

Smatramo da se umnjaci trebaju što prije izvaditi, čak i prije nego se pojave u ustima i naprave štetu. To su zubi koji nam nisu potrebni. Način prehrane je takav da ljudima osmice tj. umnjaci ne trebaju za žvakanje.

Kada se pojave u ustima, umnjaci mogu prouzročiti:

– smetnje u zagrizu
– indirektno dovesti do problema sa zglobom
– “naguravanje” zubi u prednjem dijelu te uništiti zub ispred sebe.

Sinus lift – podizanje dna sinusa

Sinus lift tj. podizanje dna sinusa je postupak kojim se bave oralni kirurzi. Radi se o pomicanju donjeg dijela sinusa prema gore te stvaranja prostora za postavljanje dentalnog implantata.

Ako se sinus treba pomaknuti 2-4 mm radi se unutarnji sinus lift. U slučaju kada je potrebno više podići sinus radi se veliki sinus lift uz korištenje umjetne kostitehnologije plazme – PRGF Endoret i resorpcijskih membrana.

Višegodišnjim iskustvom, profesionalnim i stručnim pristupom riješit ćemo svaki problem koji spada u područje oralne kirurgije. U Poliklinici ‘Dr. Zubović’ pazimo da svaki problem rješava stručnjak iz pojedinog područja kojem određeni problem pripada.