Dentalni implantati se postavljaju na mjesto izgubljenog zuba te su se pokazali kao najbolje rješenje u ovakvim slučajevima. Zlatno je pravilo da se svaki zub mora nadomjestiti na ovaj ili onaj način kako bi se spriječilo pomicanje susjednih zuba u prazan prostor.

U stomatološkoj poliklinici Dr. Zubović u Zagrebu, nakon temeljite dijagnoze i procjene uspješnosti postavljanja implantata savjetujemo pacijente o najboljoj opciji. Naš Dr. Lovro Grgurević, stomatolog oralni kirurg, ima iza sebe višegodišnje iskustvo u postavljanju implantata i regeneraciji kosti. Mnogim pacijentima pomogao je vratiti kvalitetu života kakvu su imali prije gubitka zuba.

Tehnologije koje koristimo omogućavaju nam da pacijentu možemo vrlo iskreno reći koja je vjerojatnost za uspjeh implantata. Koristimo razne softvere koji nam daje uvid u trodimenzionalno stanje kosti te gustoću kosti na željenom mjestu postavljanja implantata. Poštujući pravila struke i ne forsirajući što prije postavljanje konačnog nadomjeska, a prema informacijama iz softvera, možemo bolje odrediti vrijeme potrebno za oseointegraciju.

Kako regenerirati kost?

Regeneracija kosti je postupak koji zahtijeva veliko znanje, strpljenje i preciznost. U stomatološkoj poliklinici Dr. Zubović imamo tehnologiju PRGF – Endoret tj. mogućnost korištenja vlastite krvne plazme za ubrzavanje cijeljenja kosti i mekih tkiva.

Dentalni implantati i regeneracija

Dentalni implantati i prgf-endoret

Ovu tehnologiju smo uveli kao standard kod mnogih kirurških postupaka i smanjili bolove, upalne procese i ostale komplikacije.

Koristimo PRGF Endoret uvijek kod:

– vađenja zuba
– postavljanja implantata
– parodontoloških postupaka.

Imamo odlične rezultate.

Uz PRGF-Endoret koristimo i druge postupke za obnavljanje kosti i mekih tkiva kao npr. transplantacije vlastite kostiumjetnu kostumjetne membrane i ostalo. Svi postupci za regeneraciju kosti imaju za cilj stvoriti prikladnu poziciju za postavljanje implantata i obnoviti meka tkiva s ciljem besprijekorne estetike.

stomatološka poliklinika zagreb

Dentalni implantati

U poliklinici ”Dr. Zubović” koristimo 2 implantološka sustava, a to je švicarski Straumann i španjolski BTI implantološki sustav.

Straumann implantološki sustav je najpoznatiji i najdugovječniji brand dentalnih implantata s adresom u Švicarskoj. Straumann surađuje s brojnim sveučilištima, klinikama i istraživačkim laboratorijima te se posvećuje istraživanjima i znanstvenim dokazima u dentalnoj implantologiji i regeneraciji tkiva što rezultira brojnim znanstvenim studijama koje potvrđuju učinkovitost i pouzdanost Straumann dentalnih implantata.

Stomatološka poliklinika Dr. Zubović počela je primjenjivati implantologiju još davne 1995. godine te smo se tada odlučili baš na Straumann implantat, a tada postavljeni implantati još i danas služe svojim vlasnicima što nam dokazuje njihovu vrijednost i kvalitetu.

Straumann implantološki sustav nudi pacijentima razne mogućnosti i brojna protetska rješenja za razne situacije gubitka zuba.

BTI implantološki sustav jedan je od najboljih i najpreciznijih implantoloških sistema na tržištu. Površina BTI implantata hidrofilna je, što je vrlo važno za poboljšavanje procesa oseointegracije. U kombinaciji s PRGF-Endoret tehnikom, ovaj sustav nam omogućuje iznimne rezultate.

Cijeli sustav temelji se na preciznoj procjeni gustoće kosti koju iz CBCT snimke izračunava poseban kompjutorski program BTI Scan. Na temelju CBCT snimke određuje se dimenzija i protokol postavljanja implantata.

Zubna ordinacija

Ono što BTI implantate čini drugačijima od ostalih implantata na tržištu jest činjenica da su oni plod stalnog istraživanja i razvoja zahvaljujući prestižnom timu istraživača i suradnika na internacionalnoj razini koji imaju direktan utjecaj na trenutne inovacije i poboljšanja proizvoda.

Danas na tržištu postoje desetine vrsta dentalnih implantata s velikim razlikama u dizajnu i razlikom u lokaciji proizvodnje pojedinih sastavnih dijelova.

BTI implantološki sistem ima dozvolu Europskih zdravstvenih autoriteta s CE oznakom, kao i TÜV i FDA CERTIFIKAT. BTI implantološki sistem nudi široki raspon mogućnosti prilagođenih za svaku potrebu, od planiranja prije kirurgijeodabira najprikladnijeg implantata i uporabe napredne kirurške tehnike pa sve do kreiranja konačnog protetskog nadomjeska. Doktori dentalne medicine mogu pristupiti tretmanu s maksimalnim povjerenjem i predvidljivošću.

All-on-4 i All-on-6 postupci su za potpunu bezubost kojima se na 4 ili 6 implantata postavlja fiksni most pričvršćen vijcima. Vrlo su popularna rješenja jer pacijenti kojima su zubi u jako lošem stanju, parodontološki oštećeni, rasklimani, a ujedno postoji i veliki gubitak kosti, imaju priliku ugraditi 4 ili 6 implantata te obnoviti funkciju svojih zuba.

Postupak je brz i minimalno invazivan, a izrađuje se u dvije ili tri faze.

U prvoj fazi postavljaju se implantati i izrađuje se privremeni most, a u drugoj fazi nakon 4-6 mjeseci izrađuje se definitivni most.

Ponekad, ako je kost razorena, prvo pristupamo vađenju zuba i regeneraciji. Nakon faze cijeljenja možemo postaviti implantate.

All-on-4 i All-on-6

All-on-4 i all-on-6 u poliklinici „dr. Zubović“

U Poliklinici ‘Dr. Zubović’ u Zagrebu mnogi su pacijenti poboljšali kvalitetu svog života pomoću All-on-4 i All-on-6 sistema. Naši doktori pažljivim planiranjem i procjenom CBCT snimaka točno određuju najbolju poziciju implantata s obzirom na gustoću kosti, ali i s obzirom na konstrukciju konačnog protetskog rada, što kao rezultat ima veliku uspješnost ovog postupka.

Metoda All-on 4™ budućnost je implantologije i zasigurno vodeće revolucionarno rješenje u posljednjih 45 godina otkada se ugrađuju implantati.

Zaboravite zubne proteze, klimanje stranog tijela u ustima, nadraživanje desni, specijalne metode održavanja i mnoge druge poteškoće s kojima ste se do sada susretali!

poliklinika dentalne medicine u zagrebu

All-on-4 ili all-on-6?

Najčešće se u gornju čeljust ugrađuje 6, a u donju čeljust 4 implantata. Razlog tome je razlika u građi kosti gornje i donje čeljustiGornja čeljust je mekša, donja čeljust je ipak nešto kompaktnije građe.

Pacijentima koji imaju dovoljno kosti u gornjoj čeljusti uvijek se preporučuje ugradnja 6 implantata jer time fiksni rad dobiva na stabilnosti. Ugradnjom 6 implantata smanjuje se raspon između implantata pa su opterećenje i dugovječnost radova bolji. Kada u gornjoj čeljusti nema dovoljno kosti za ugradnju 6 implantata potrebno je napraviti jako dobar raspored i osigurati određenu udaljenost između 4 implantata.