Prijavi se za

Pregled

Dentalni implantati i regeneracija

Procjenjuje se da 69% odraslih osoba od 35 do 44 godine ima izgubljen najmanje jedan zub, a do 74 godine 26% osoba izgubi sve svoje zube.

Dentalni implantati se postavljaju na mjesto izgubljenog zuba te su se pokazali kao najbolje rješenje u ovakvim slučajevima. Zlatno je pravilo da se svaki zub mora nadomjestiti na ovaj ili onaj način kako bi se spriječilo pomicanje susjednih zuba u prazan prostor.

U stomatološkoj poliklinici Dr. Zubović u Zagrebu, nakon temeljite dijagnoze i procjene uspješnosti postavljanja implantata savjetujemo pacijente o najboljoj opciji. Naša Dr. Nena Medak, stomatolog oralni kirurg, ima iza sebe višegodišnje iskustvo u postavljanju implantata i regeneraciji kosti. Mnogim pacijentima pomogla je vratiti kvalitetu života kakvu su imali prije gubitka zuba.

Tehnologije koje koristimo omogućavaju nam da pacijentu možemo vrlo iskreno reći koja je vjerojatnost za uspjeh implantata. Koristimo BTI Scan softver koji nam daje uvid u trodimenzionalno stanje kosti te gustoću kosti na željenom mjestu postavljanja implantata. Poštujući pravila struke i ne forsirajući što prije postavljanje konačnog nadomjeska, a prema informacijama iz softvera, možemo bolje odrediti vrijeme potrebno za oseointegraciju.

Dr. Nena Medak

Kako regenerirati kost?

Regeneracija kosti je postupak koji zahtijeva veliko znanje, strpljenje i preciznost. U stomatološkoj poliklinici Dr. Zubović imamo tehnologiju PRGF - Endoret tj. mogućnost korištenja vlastite krvne plazme za ubrzavanje cijeljenja kosti i mekih tkiva.

Krvna plazma

DENTALNI IMPLANTATI I PRGF-ENDORET

Ovu tehnologiju smo uveli kao standard kod mnogih kirurških postupaka i smanjili bolove, upalne procese i ostale komplikacije.

Koristimo PRGF Endoret uvijek kod:

- vađenja zuba
- postavljanja implantata
- parodontoloških postupaka.

Imamo odlične rezultate.

Uz PRGF-Endoret koristimo i druge postupke za obnavljanje kosti i mekih tkiva kao npr. transplantacije vlastite kosti, umjetnu kost, umjetne membrane i ostalo. Svi postupci za regeneraciju kosti imaju za cilj stvoriti prikladnu poziciju za postavljanje implantata i obnoviti meka tkiva s ciljem besprijekorne estetike.

PRGF-Endoret i drugi postupci

Dentalni implantati

U poliklinici ''Dr. Zubović'' koristimo 2 implantološka sustava, a to je švicarski Straumann i španjolski BTI implantološki sustav.

Straumann implantološki sustav je najpoznatiji i najdugovječniji brand dentalnih implantata s adresom u Švicarskoj. Straumann surađuje s brojnim sveučilištima, klinikama i istraživačkim laboratorijima te se posvećuje istraživanjima i znanstvenim dokazima u dentalnoj implantologiji i regeneraciji tkiva što rezultira brojnim znanstvenim studijama koje potvrđuju učinkovitost i pouzdanost Straumann dentalnih implantata.

Straumann logo

Stomatološka poliklinika Dr. Zubović počela je primjenjivati implantologiju još davne 1995. godine te smo se tada odlučili baš na Straumann implantat, a tada postavljeni implantati još i danas služe svojim vlasnicima što nam dokazuje njihovu vrijednost i kvalitetu.

Straumann implantološki sustav nudi pacijentima razne mogućnosti i brojna protetska rješenja za razne situacije gubitka zuba.

BTI implantološki sustav jedan je od najboljih i najpreciznijih implantoloških sistema na tržištu. Površina BTI implantata hidrofilna je, što je vrlo važno za poboljšavanje procesa oseointegracije. U kombinaciji s PRGF-Endoret tehnikom, ovaj sustav nam omogućuje iznimne rezultate.

Cijeli sustav temelji se na preciznoj procjeni gustoće kosti koju iz CBCT snimke izračunava poseban kompjutorski program BTI Scan. Na temelju CBCT snimke određuje se dimenzija i protokol postavljanja implantata.

Vrhunska oprema

Ono što BTI implantate čini drugačijima od ostalih implantata na tržištu jest činjenica da su oni plod stalnog istraživanja i razvoja zahvaljujući prestižnom timu istraživača i suradnika na internacionalnoj razini koji imaju direktan utjecaj na trenutne inovacije i poboljšanja proizvoda.

Danas na tržištu postoje desetine vrsta dentalnih implantata s velikim razlikama u dizajnu i razlikom u lokaciji proizvodnje pojedinih sastavnih dijelova.

BTI implantološki sistem ima dozvolu Europskih zdravstvenih autoriteta s CE oznakom, kao i TÜV i FDA CERTIFIKAT. BTI implantološki sistem nudi široki raspon mogućnosti prilagođenih za svaku potrebu, od planiranja prije kirurgije, odabira najprikladnijeg implantata i uporabe napredne kirurške tehnike pa sve do kreiranja konačnog protetskog nadomjeska. Doktori dentalne medicine mogu pristupiti tretmanu s maksimalnim povjerenjem i predvidljivošću.

Napredne kirurške tehnike