5 knjiga o zubić vili koje bist trebali pročitati sa svojom djecom

Učenje o važnosti oralne higijene i redovitog odlaska stomatologu počinje već u ranoj dječjoj dobi. Priprema djece za prvi odlazak stomatologu za mnoge roditelje predstavlja zahtjevan zadatak.

Preporuka je da prvi posjet dijeteta stomatologu bude u drugoj godini života. Tada je važno samo da dijete upozna svog stomatologa i provede 15 minuta u ordinaciji uz igru i kratki razgovor o važnosti zdravih zubi. Ukoliko svoje dijete odvedete u ovoj dobi na prvi pregled preduhitrit ćete da dijete od prijatelja u vrtiću ili školi čuje negativne komentare i razvije nepotreban strah.

Kako bi Vam pomogli u pripremi Vašeg djeteta za prvi posjet stomatologu preporučujemo 5 knjiga koje bi trebali pročitati sa svojom djecom.

1. MOJI ZDRAVI ZUBI

Hlapić i Gita podučavaju čemu zubići služe, zašto ih nemamo kad se rodimo i kada počinjemo dobivati prve zubiće. Saznat ćete kojim nam redom rastu, što su to mliječni zubići i koliko dugo ih imamo, u kojoj dobi nam ispadnu ti mliječni zubići i počinju rasti trajni zubi te kako se zove pojedini trajni zub. Knjiga pokazuje i kada moramo potražiti pomoć zubnog liječnika – stomatologa.

2. KAKO JE ZUBIĆ MIŠIĆ UPOZNAO ZUBIĆ VILU

Ova čarobna priča zabavlja i istodobno poučava djecu o važnosti pranja zubi barem dva puta dnevno, a prekrasne ilustracije će izmamiti osmijeh na lica djece i roditelja te sa svakim novim čitanjem donositi nova otkrića. Ova je knjigica iznimno prikladna kako za ordinaciju tako i za vlastiti dom, a zasigurno će obradovati sve male pacijente.

3. LAV ZUBOSLAV

Jednostavna i zabavna slikovnica koja će vašem mališanu kroz igru i slikovne animacije koliko su zubi važni i kako za njih brinuti.

4. GRIC I GREC

Priča o jednom dječaku koji je rado jeo slatkiše i bombone, a nikako nije volio prati zube.

5. ZEKO VJEKO PERE ZUBE

– Glupo je prati zube! – kaže mali zeko Vjeko.

Ali onda mu prijateljica Lenka pokaže kako se peru zubi i rastjeruju vražići u zubima.

Vesela će pjesmica pomoći da svi zubi budu doista čisti. A kada dođu njegovi prijatelji, Vjeko će smisliti zanimljivu igru s vražićima.