Djeca u stomatološkoj ordinaciji (Dječji stomatolog u Zagrebu)

Dječji stomatolog u Zagrebu

Kada je najbolje s djetetom prvi puta posjetiti dječjeg stomatologa?

Naša je preporuka da dijete već od godinu dana dolazi na upoznavanje s ordinacijom. Tada se djetetu ništa ne radi u ustima nego se kroz igru i zabavu upoznaje s doktorom, asistenticom, stomatološkim stolcem i instrumentima. Nastojimo u tim prvim trenutcima upoznavanja imati ležernu atmosferu, dovoljno vremena te doktor i medicinska sestra najčešće nisu u bijelim kutama što djeca povezuju s boli i nelagodom, pogotovo ako su imala neugodna iskustva u bolnicama ili pedijatrijskim ambulantama.

Vrlo često djeca odlaze stomatologu u trenutku kada nešto zaboli, no tada je vrlo teško pridobiti dijete na suradnju, pogotovo malo dijete. Također se susrećemo s djecom koja dolaze s lošim i pokvarenim mliječnim zubima. Mliječni zubi moraju djetetu služiti za žvakanje, moraju čuvati mjesto trajnim zubima i sudjelovati u pravilnom razvoju zgloba čeljusti uz, naravno, estetsku funkciju. Zbog toga mliječne je zube potrebno, odmah kada se primijeti karijes, popraviti i ne čekati da karijes dođe do pulpe.

U našoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji u Zagrebu naše doktorice su vrlo angažirane kao dječji stomatolozi i posvećuju mnogo pažnje prvom iskustvu koje će dijete pamtiti kao dobro i zabavno iskustvo. U sklopu naše poliklinike također radi i dječji ortodont te je moguće dobiti mišljenje o ortodontskoj terapiji te o mogućnostima terapije preko HZZO-a.