Terapija kompresije i nedostatka gornjih šestica samoligirajućim fiksnim aparatom i mini implantatom u nepcu

Početna faza

Pacijentica dolazi u našu Polikliniku s problemom kompresije i nepravilnim zubima u prednjem dijelu zubnog luka. Gornje šestice su izvađene prije nekoliko godina zbog karijesa. Temeljitim planiranjem terapije zaključeno je kako nam odgovara prostor nastao vađenjem šestica jer možemo prednje zube pomaknuti nazad u taj prostor i ispraviti kompresiju. Problem nam predstavlja opasnost od pomaka sedmica prema naprijed što bi ugrozilo naš plan terapije.

Tijekom terapije

Kako bi spriječili neželjeni pomak sedmica prema naprijed i osigurali sidrište, postavili smo mini implantat u nepce kao čvrsto uporište i povezali ga sa sedmicama koje se sada ne mogu pomaknuti prema naprijed. Postavljamo fiksni samoligirajući aparat i radimo na nivelaciji tj smještaju zuba u pravilan zubni niz.

Nakon postizanja pravilnog zagriza, mičemo metalni luk sa sedmica i radimo na finalnim korekcijama. Mini implantat ostavljamo do kraja terapije.

Finalni rezultat

Nakon skidanja fiksnog aparata još uvijek nismo bili zadovoljni konačnim estetskim rezultatom zbog nepravilnog oblika dvojki. Promijenom oblika gornjih dvojki kompozitnim materijalom postigli smo izuzetan estetski rezultat te zadovoljstvo pacijentice.

U našoj Poliklinici razvili smo osjetljivost na sitne detalje koji čine razliku. Znamo koji su pravilni estetski parametri i proporcije zuba te u proces postizanja iznimnog osmijeha uvijek uključujemo više specijalnosti koja svaka sa svog aspekta pridonosi konačnom osmijehu. Za nas ‘dobro’ nije dovoljno, ako možemo ‘odlično’ što ovaj slučaj u potpunosti dokazuje.